۷ نکته برای پیدا کردن سرمایه‌گذار مناسب
1400/7/24
نوع: استارتاپ ها
نویسنده: ایمان گلچین

اگر به دنبال توسعه کسب وکار خود هستید یا قصد ایجاد یک استارتاپ را دارید، ممکن است در مسیر کاری خود به سرمایه‌گذاری نیاز پیدا کنید که لازم باشد در جهت تحقق طرح تجاری شما سرمایه‌گذاری نماید. گرچه وام‌های بانکی اختصاص‌یافته به منظور شروع طرح‌های تجاری کوچک می‌تواند گزینه مناسبی برای شروع باشد، اما یافتن سرمایه گذار به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به بازپرداخت سرمایه در سررسید مشخص، به وجوه دریافتی دسترسی داشته باشید. 

این مساله به این معنا نیست که سرمایه‌گذار انتظار بازپرداخت و سود حاصل از سرمایه‌گذاری را ندارد؛ بلکه شاید لازم باشد به منظور جلب اعتماد و کار با تعداد مشخصی سرمایه‌گذار بخشی از کسب وکار از کنترل شما خارج شود.

یافتن سرمایه‌گذار خوب یک چالش است و جذب سرمایه بعد از شروع فعالیت یک کسب‌وکار، یکی از فعالیت‌های مهم برای آن کسب و کار است. بنابراین پیشنهاد می‌شود برای این فعالیت مهم و کلیدی کسب و کار خود تحقیق کنید و راهکارهای آن را بدانید.

در مطالب قبلی، با اشتباهات رایج در جذب سرمایه آشنا شدیم و در این مقاله از کارن‌کراد سعی داریم مهم‌ترین نکاتی را که قبل از انتخاب سرمایه‌گذار باید بدانید، بررسی کنیم.

 

۱.پیدا کردن سرمایه‌گذار با توجه به حوزه استارتاپ‌تان:

پیدا کردن سرمایه‌گذار مرتبط و آشنا با حوزه کاری، قدم موثری در جذب سرمایه است و کارآفرینان باید به این موضوع توجه کنند. در واقع نباید سراغ هر سرمایه‌گذاری رفت و  باید بدانید هر سرمایه‌گذاری مناسب شما نیست.

برخی سرمایه‌گذاران دنبال شرکت‌هایی هستند که در مراحل اولیه قرار دارند و برخی به دلیل ریسک بالای این شرکت‌ها از آن‌ها دوری می‌کنند.

وظیفه کارآفرینان تهیه یک لیست از سرمایه‌گذاران مرتبط به حوزه کسب‌وکار آن‌ها است؛ چرا که جذب سرمایه نادرست شما را از مسیر دور می‌کند.

 

۲. لیست سرمایه گذاران خود را محدود کنید:

درباره سرمایه‌گذاران منتخب تحقیق کنید و مطمئن شوید که روی شرکت‌های رقیب شما سرمایه‌گذاری نکرده باشند؛ چون احتمال سرمایه‌گذاری یک سرمایه‌گذار روی دو شرکت رقیب نزدیک به صفر است. پس باید درباره سرمایه‌گذار خود تحقیق کنید.

 

۳. با کارآفرینان مرتبط با سرمایه‌گذار خود ارتباط برقرار کنید:

با کارآفرینانی ارتباط برقرار کنید که تجربه جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران منتخب شما را داشته اند؛ این بخش شاید مهم‌ترین قدم باشد. سوالات خود را درباره سرمایه‌گذار از کارآفرینان مرتبط بپرسید تا آگاهی کاملی نسبت به سرمایه‌گذار خود پیدا کنید.

 

۴. شبکه‌های ارتباطی خود را قوی کنید:

دنبال کسی باشید که شما را به سرمایه‌گذار معرفی کند و بتواند ارتباط خوبی بین شما و سرمایه‌گذار برقرار کند؛ اینگونه شما به سرمایه‌گذار نزدیک می‌شود.

 

۵. در شبکه‌های اجتماعی درباره سرمایه‌گذار خود جستجو کنید:

با این کار، جستجوی خود را عمیق‌تر می‌کنید، باید بدانید که آیا سرمایه‌گذار از لحاظ فرهنگی به شما نزدیک است یا خیر. توجه داشته باشید این فرد فقط یک سرمایه‌گذار نیست و قرار است در مسیر همراه شما باشد؛ پس باید باهم کنار بیایید.

 

۶. در جلسات رقبای خود شرکت کنید:

در نگاه اول، شاید چندان خوشایند نباشد که در جلسات و رویدادهای مرتبط بار قیب خود شرکت کنید؛ اما باید در نظر گرفت که احتمال پیدا کردن سرمایه گذار مناسب شما در این جلسات، بیشتر از بقیه است. رقبای کاری شما یا افرادی که در حوزه‌های مختلف دیگری از فعالیتتان کار می‌کنند، گاهی اوقات جلسه‌های آموزشی یا کنفرانس‌هایی نیز برگزار می‌کنند. هدف این جلسه‌ها علاوه بر معرفی و برندسازی خودشان، جذب سرمایه گذار برای ادامه رشد استارتاپ است. پس چه بهتر که شما هم در این جلسه‌ها شرکت کنید تا علاوه بر آشنایی دقیق به نحوه کار رقیب خود، بتوانید سرمایه گذار پیدا کنید. در واقع مهمان‌های اصلی این جلسه را بیشتر افرادی تشکیل می‌دهند که قصد سرمایه گذاری روی استارتاپ را دارند.

 

۷ . در رویدادهای مرتبط با استارتاپ خود شرکت کنید:

شرکت کردن در رویدادهای مرتبط، نه تنها اعتبار کسب‌وکار را بالا می‌برد، بلکه شانس دیده شدن توسط سرمایه‌گذار را نیز افزایش می‌دهد. علاوه‌براین معمولا در رویدادها بازخوردهای مهمی در مورد استراتژی کسب‌وکار داده می‌شود که برای رشد و توسعه‌ی آن لازم است. شرکت در رویدادها و دورهمی‌ها همچنین احتمال آشنایی با نیروهای کار علاقه‌مند و رقبای کسب‌وکار و شبکه‌سازی موثر را افزایش می‌دهد.

 

سرانجام باید بدانید که این فرآیند بسیار مهم و کلیدی است؛ چراکه پیدا کردن سرمایه‌گذار بر آینده کسب‌وکار تاثیر می‌گذارد.

 

بررسی این نکات به شما کمک می‌کند تا دید بهتری برای پیدا کردن و انتخاب سرمایه‌گذار داشته باشید.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.